Lokalmat og servering
Lokalmat med Bortistu og Trollheimen som avsender er alltid ispedd en stor porsjon kjærlighet til naturen, årstidene og råvarene fra Trollheimen og områdene rundt.
Fjellbaserte matopplevelser
Lokal matkultur og mattradisjoner har stått sterkt i Bortistu siden det første huset ble bygd på garden. Dette er en arv vi tar godt vare på, både av respekt for garden og til glede for gjestene våre. Vi ønsker dere velkommen til å nyte en meny tilberedt av våre kokker her hos oss – eller kjøp våre egenproduserte delikatesser av lokalmat i nettbutikken og kos deg med en smak av Bortistu hjemme.
Ønsker dere å spise hos oss kan vi ta imot 10-100 personer til middag og servering. Vi har en rekke menyer dere kan velge mellom, alle med et sterkt innslag av lokale produsenter og sesongbaserte råvarer fra området. Vi kan også skreddersy menyen til ønskene deres – og selvfølgelig tilbyr vi egen barnemeny for små gjester mellom 3-12 år.
Kjøp vår prisbelønte lokalmat
Vil du nyte smakene fra Bortistu hjemme? I vår nettbutikk kan du blant annet kjøpe våre prisbelønnede lokalmatprodukter Bassturøkt lammelår og Magdas Sviskelykke. All produksjon foregår i Bortistu med rotfeste i fjell og natur, lokale mattradisjoner og råvarer. Du kan handle med gratis klikk og hent i Oppdal eller Trondheim, eller send oss en forespørsel hvis du bor et annet sted i Norge. I nettbutikken kan du også kjøpe gavekort til bruk i Bortistu.
Meny 1
-
Marinert laks med eple- og sitrongele, rømme, agurk, kaviar og syltet rødløk
Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
*Melk, fisk og sulfitt -
Bassturøkt lammelår fra Bortistu, rotgrønnsaker, mandelpotet fra Oppdal, sellerirotpurè og rødvinssjy
Lu Ceppu Negromaro Puglia, Italia/Rodebakk biere de gard
*Melk, selleri og sulfitt -
Blåbærmousse m/ sjokolade og bærsaus
Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg Voyager 250
*Melk, egg og hvete
Pris: 685 ,-
Meny 2
-
Kamskjell fra Trøndelag med ertepuré, kokkens flatbakst fra Bortistu og tørket limousinkjøtt fra Nerskogen
Atlantis Albarinjo, Spania/Rodebakk Saison
*Hvete, rugmel, melk, sesam og skalldyr -
Langtidsstekt ytrefilet av hjort, selleri- og potetkrem, rotgrønnsaker, brokkolini og viltsaus
The Boutique Selection Crozes-Hermitage, Frankrike/Rodebakk Farmhouse Fushion
*Melk, selleri og sulfitt -
Sjokoladedrøm med bringebærsorbét, nøtter og bærsaus
Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg PAVE
*Melk, nøtter, hvete og egg
Pris: 665 ,-
Meny 3
-
Sopp- og potetsuppe fra Oppdal m/potetknask
Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
*melk -
Lammecarré med gulrotpuré, blomkål, brokkolini, hasselbakt potet og honningssaus
The Boutique Selection Crozes-Hermitage, Frankrike/Rodebakk Biere de Garde
*melk, hvete og sulfitt
-
Mandel- og rabarbrakake med vaniljekrem
Galarin Pra Done Moscato d'Asti/Hognabrygg Voyager 250
*Melk, nøtter, hvete og egg
Pris: 655 ,-
Meny 4
-
Oster fra Grindal/Tingvollost, spekemat fra Hognamat, kokkens flatbakst fra Bortistu og syltete grønnsaker
Von Hövel Riesling Kabinett, Tyskland/Rodebakk Trippel saison
*Melk, hvete, rugmel, sesam, sulfitt -
Laks med grønnsaker, mandelpotet fra Oppdal, pastinakkpuré og soyasaus
Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
*Melk, hvete, soya, fisk og sesam -
Smuldrepai med multer og eple m/ vaniljerømme
Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg, Voyager 250
*Hvete, melk
Pris: 595 ,-
Barnemeny
-
Hamburger fra Trollheim Nerskogen inkl. dessert
Pris: 345,-
-
Lokale pølser fra Hannes og potetmos inkl. dessert
Pris: 325,-
Barn 3-12 år halv pris av alle retter
Takeaway-meny
-
Ost- og spekematfat min. 10 pers.
Lokale oster fra Tingvollost, spekemat fra Hognamat, flatbrød fra Bortistu, sviskekompott fra Bortistu, geitramssirup fra Bortistu, eggerøre, grønnsaker
kr. Pris: 295 ,- pr. person -
Lokal taco min. 10 pers.
Med kjøtt fra Storlidalen Highland Cattle kr. 295. Ferdig kuttet, klart til bruk.
-
Helstekt bassturøkt lammelår
fra Bortistu leveres nystekt inkl. rødvinssjy kr 1350. (Mat nok til 6-8 personer)